Corona helpdesk

De impact van het coronavirus op onze samenleving is enorm. Uiteraard is het gevaar voor de gezondheid bedreigend. Maar daarnaast ondervinden nagenoeg alle ondernemingen en ook werknemers de ernstige gevolgen van de crisis. Ook voor de persoonlijke omstandigheden van alle Nederlanders zijn de crisis en de maatregelen die worden genomen zeer ingrijpend. Uiteraard willen wij juist ook in deze periode er graag voor u zijn en u waar mogelijk bijstaan.

Gresnigt & Van Kippersluis Advocaten begrijpt dat u op zoek bent naar snelle en duidelijke antwoorden op uw dringende vragen over de consequenties die de crisis heeft voor uw onderneming en bedrijfsvoering.

  • Kan ik aanspraak maken op de steunmaatregelen van de overheid?
  • Wat kan ik doen als mijn debiteuren niet betalen of wat kan ik doen als ik mijn verplichtingen niet meer kan nakomen?
  • Is het mogelijk om onder deze omstandigheden arbeidsovereenkomsten te beëindigen?
  • Is er sprake van aansprakelijkheid of van overmacht als de verplichtingen uit een overeenkomst niet worden nagekomen?
  • Werknemers hebben uiteraard ook vragen over hun arbeidsovereenkomst, de betaling van loon als niet wordt gewerkt en of een werkgever een arbeidsovereenkomst kan beëindigen en onder welke voorwaarden.

Ondanks de crisis gaan “gewone” zaken uiteraard door. Dat geldt voor ondernemingen, maar ook voor particulieren.

Misschien hebt u te maken met de afwikkeling van een erfenis of heeft u besloten om te gaan scheiden. Er kunnen problemen ontstaan over de omgang van kinderen met één van hun ouders, omdat reizen of het feitelijk contact door de andere ouder als te risicovol wordt ervaren.

Ook in deze tijd hoeven zaken niet te worden uitgesteld en kunnen ze vaak ook niet worden uitgesteld.

U kunt dus altijd contact opnemen met een advocaat/mediator van ons kantoor. Er kan een afspraak met u worden gemaakt voor een eerste oriënterend gesprek. We houden, om risico’s voor u en ons te vermijden, op dit moment geen besprekingen op kantoor. We overleggen telefonisch en e-mailen maar ook het contact via Skype, Microsoft Teams of Zoom werkt in de praktijk prima.

Ook hebben wij voor u de Corona helpdesk ingericht voor al uw vragen aan onze specialisten uit diverse rechtsgebieden. In deze ook voor u onzekere tijden passen wij ons uurtarief aan. In een eerste contact kunnen wij u daarover informeren.

Wij helpen u graag.

Corona helpdesk

Heeft u een vraag aan Gresnigt & Van Kippersluis, vul dan het formulier in. Dan nemen wij contact met u op.

Laatste corona nieuws

Corona crisis en vakantie

Ik heb door de coronacrisis minder werk. Kan ik mijn werknemers verplichten nu vakantie op te nemen? Uitgangspunt is dat...

Lees meer