Mr. C. (Kees) van Schaik

Adviseur | Zwolle

Een cliënt noemde me laatst een ‘pitbull’. Die vasthoudendheid is denk ik wel een van mijn karaktertrekken en deze komt goed van pas in mijn werk.

Kees van Schaik heeft met ingang van 1 december 2017 zijn advocatenpraktijk beëindigd en is als adviseur aan het kantoor verbonden. Specialisatie: agrarisch recht

Advocaat is het mooiste beroep dat er is, maar dat wist ik eigenlijk nog niet voordat ik eraan begon. Ik ben opgegroeid op een boerderij en volgde een agrarische opleiding. Daardoor lag het voor de hand om mij te specialiseren in het agrarisch recht, het onteigeningsrecht en het bouwrecht. De kennis van de agrarische bedrijfsvoering is een enorm voordeel bij de aanpak van juridische geschillen in deze sector.

Het leukste van mijn vak vind ik het contact met mijn boeren. Daarnaast vind ik het opstellen van processtukken, waarin ik een juridisch betoog kan versterken met mijn kennis van de agrarische sector, ook erg leuk. Je wint een zaak op de presentatie van de feiten. Daarvoor is kennis van de sector nodig.

Het achterhalen van alle relevante feiten vormt de grootste uitdaging binnen mijn vak. Een cliënt noemde me laatst een ‘pitbull’. Die vasthoudendheid is denk ik wel een van mijn karaktertrekken en deze komt goed van pas in mijn werk. Daarnaast is het ontzettend belangrijk voor de cliënt om een goede inschatting te kunnen maken van zijn of haar proceskansen. In de advisering worden proceskansen vervolgens afgewogen tegen het financieel belang van de cliënt en de te maken kosten. Zo kunnen we iemand behoeden voor nodeloze ‘avonturen’.

De gouden tip voor iemand die een advocaat zoekt: selecteer geen advocaat op basis van het uurtarief. De snelheid van werken en het aantal bestede uren weegt namelijk veel zwaarder door in de eindfactuur dan het uurtarief. Die snelheid van werken hangt vooral samen met kennis en ervaring. In Nederland zijn er slechts enkele kantoren waar advocaten zich full-time bezighouden met het agrarisch recht. Kies daarom altijd een advocaat die op uw specifieke terrein voldoende ervaring heeft en selecteer een kantoor met een degelijke historie.

Waarom zouden mensen volgens u voor GVK advocaten moeten kiezen?

Mensen die op zoek zijn naar een degelijk en deskundig advocatenkantoor met aandacht voor ethiek, zijn bij GVK aan het juiste adres.

Neem contact op met Kees van Schaik