Mr. S. (Stephanie) van Buuren

ADVOCAAT | IJSSELStein

Ik geloof er namelijk in dat overleg in het belang van partijen is, zeker als kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Het is helaas niet altijd mogelijk om in onderling overleg afspraken te maken. In dat geval zet ik mij ook graag in voor mijn cliënten in een procedure bij de rechtbank.

Stephanie van Buuren werkt sinds 2023 als advocaat bij ons en werkt vanuit IJsselstein. Specialisatie: familierecht.

Sinds april 2018 ben ik werkzaam als advocaat en heb ik mij volledig gespecialiseerd in het familierecht. Voordat ik als advocaat binnen het familierecht werkzaam was, heb ik als jurist gewerkt bij een familierechtkantoor in Utrecht. Door deze werkzaamheden wist ik al snel dat ik na mijn studie advocaat wilde worden en werkzaam wilde zijn binnen het familierecht.

Het familierecht spreekt mij aan, omdat het een veelzijdig rechtsgebied is. Familierechtelijke kwesties raken direct het privéleven van een persoon. Of het nu gaat om het verbreken van een huwelijk, financiële kwesties, zoals het afwikkelen van een huwelijksvermogen of problemen met kinderen, het zijn allemaal situaties die een grote impact hebben op het leven van mensen. Ik vind het een uitdaging om in dergelijke gevallen de juridische situatie in kaart te brengen, naar uitkomsten te zoeken en daarbij de menselijke en emotionele kant niet uit het oog te verliezen.

Als familierechtadvocaat zal ik er alles aan doen om in onderling overleg tussen partijen goede afspraken te maken. Mediation is daar een goede oplossing voor. Ik geloof er namelijk in dat overleg in het belang van partijen is, zeker als kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Het is helaas niet altijd mogelijk om in onderling overleg afspraken te maken. In dat geval zet ik mij ook graag in voor mijn cliënten in een procedure bij de rechtbank.

 

Waarom zou iemand volgens u voor Gresnigt & Van Kippersluis Advocaten moeten kiezen?

Binnen ons kantoor werken gespecialiseerde advocaten die goed op de hoogte zijn van de huidige wet- en regelgeving. Naast familierechtadvocaten werken bij Gresnigt & van Kippersluis ook advocaten die werkzaam zijn binnen andere rechtsgebieden (zoals het erfrecht, arbeidsrecht en het ondernemingsrecht). Op deze manier kunnen wij onze cliënten op meerdere gebieden van goed advies voorzien.

Nevenactiviteiten/lidmaatschappen:

 • aspirant lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Rechtsgebieden:

Stephanie van Buuren heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Personen- en familierecht
  • echtscheidingen;
  • alimentatiezaken;
  • omgangsregelingen;
  • jeugdbeschermingsrecht;
  • ouderschap en erkenning.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Neem contact op met Stephanie van Buuren