Tarieven en rechtsbijstand​

Gratis kennismaking

U kunt op alle vestigingen kosteloos kennismaken met onze specialisten en uw juridische probleem voorleggen. Dit is prettig, wanneer u bijvoorbeeld niet goed weet wat uw rechten zijn, of welke juridische stappen u allemaal kunt nemen. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek van ca. 30 minuten kan op ons kantoor plaatsvinden maar kan natuurlijk ook digitaal, via bijvoorbeeld Zoom, Teams of Skype. Plan hier uw gratis kennismakingsgesprek.

Tarieven

Ons kantoor staat voor betaalbare rechtsbijstand door specialisten aan particulieren, ondernemingen. Wij hanteren concurrerende uurtarieven, die beginnen vanaf € 195 (exclusief 21% btw). Het tarief hangt af van de soort zaak en de ervaring van de advocaat. Wij berekenen geen kantoorkosten.

Bij het begin van de zaak proberen wij zoveel mogelijk inzicht te geven in de kosten. Ook tijdens de behandeling van uw dossier houden we u op de hoogte over de financiële consequenties. Wij willen niet dat u voor verrassingen komt te staan.

Om u inzicht te geven in onze werkzaamheden, krijgt u bij elke factuur een urenspecificatie. U wordt gaandeweg steeds op de hoogte gehouden van de actuele kosten. U ontvangt in eerste instantie een voorschotfactuur. Daarna rekenen wij in beginsel maandelijks met u af.

Tijdens het eerste gesprek, zal de advocaat de kosten met u bespreken.

Prijsafspraken

Voor bepaalde zaken kunt u bij ons een vaste prijsafspraak maken. Bijvoorbeeld voor het vaststellen of herberekenen van kinderalimentatie, of het opstellen of beoordelen van een vaststellingsovereenkomst in verband met het eindigen van een dienstverband.  Neemt u contact op voor de mogelijkheden. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Kosten scheidingsmediation

Voor scheidingsmediation kennen wij bijzondere tarieven en all-in pakketten. Voor meer informatie klik hier.

Door de overheid gefinancierde rechtshulp

In sommige gevallen nemen wij ook zaken in behandeling voor cliënten die in aanmerking komen voor financiële steun van de overheid. U betaalt dan een door de Raad voor Rechtsbijstand vastgestelde eigen bijdrage aan ons kantoor. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om na te vragen of uw zaak door ons kan worden behandeld op basis van gefinancierde rechtsbijstand.

Proceskosten en overige kosten

Wanneer een procedure wordt gevoerd, zult u griffierecht moeten betalen aan de rechtbank of het gerechtshof. De hoogte van het bedrag hangt af van de soort procedure. Wij verwijzen u naar www.rechtspraak.nl voor meer informatie. Eventuele kosten voor het aanvragen van uittreksels en deurwaarderskosten worden apart bij u in rekening gebracht.