Ruimtelijke Ordening, Vastgoed en Huurrecht

Nederland is een klein land met veel inwoners. Daarom is het van groot belang om de ontwikkeling van bouwgrond in goede banen te leiden. Het gevolg? Voor werkelijk ieder project, van speeltuin tot wolkenkrabber, heeft u een omgevingsvergunning nodig.

Ruimtelijke ordening

Wilt u iets bouwen? Elk nieuw gebouw, klein of groot, begint juridisch gezien bij het bestemmingsplan en de aanvraag van een omgevingsvergunning. Onze advocaten kunnen u bijstaan bij het aanvragen van vergunningen en het adviseren bij het maken van plannen.

Vastgoedrecht

In het vastgoedrecht gelden gecompliceerde Europese regels waar u waarschijnlijk bekend mee bent. Maar het omvat ook de regels voor constructie en exploitatie van gebouwen. Wij kunnen u van dienst zijn wanneer u behoefte heeft aan vakkundig juridisch advies, een vergunning nodig heeft of juridische stappen wenst te zetten. Onze specialisten, waaronder naamdrager van Gresnigt & Van Kippersluis, mr. Leo van Kippersluis, kunnen u helpen met een breed scala aan diensten.

De vastgoedadvocaten van Gresnigt & Van Kippersluis zijn lid van de specialistenvereniging voor bouwrecht- of vastgoedadvocaten. Door voortdurende bijscholing zitten zij bovenop de laatste ontwikkelingen in het vastgoedrecht. Maar er is meer nodig, in de vastgoedwereld volstaat een grondige kennis van het vastgoedrecht niet. Onze advocaten kennen het jargon van de bouw en weten hoe het daar werkt. Hierdoor zijn wij uitstekend voorbereid om met projectontwikkelaars, architecten, aannemers en vastgoedbeleggers om tafel te zitten. Maar uiteraard zetten wij onze expertise ook graag in voor de opdrachtgever/consument.

Ons kantoor voert het secretariaat van de Utrechtse Aannemersvereniging.

Huurrecht

Als huurder of verhuurder van vastgoed (zowel woning, winkel- als bedrijfspand) krijgt u te maken met het huurrecht. Zo kan het zijn dat u als verhuurder het huurcontract eenzijdig wilt opzeggen of dat een huurder van uw pand de huur weigert te betalen of voor overlast zorgt. Helemaal vervelend wordt het wanneer uw pand wordt gekraakt. Huurders maken ook de nodige ellende mee, zo kan het zijn dat een huisbaas weigert onderhoud te plegen aan een pand. In al deze gevallen helpen wij u heel graag.