Indexering alimentatie 2019

Het Ministerie van Justitie heeft de indexering van alimentatie per januari 2019 vastgesteld op 2%. Dit percentage is van toepassing op zowel kinderalimentatie als partneralimentatie en is hoger dan het percentage van de afgelopen jaren. De verhoging wordt berekend over het alimentatiebedrag zoals dat op 31 december 2018 vaststaat. Het indexeringspercentage is gebaseerd op het loonindexcijfer van het jaar ervoor.

Is uw gezins- en/of financiële situatie of die van uw ex-partner sinds de vaststelling van de (oorspronkelijk) alimentatie gewijzigd? Dan kan het zinvol zijn om de alimentatie opnieuw te laten berekenen.

Neem voor meer informatie contact op met één van onze onderstaande alimentatiespecialisten. Wij kunnen voor u een herberekening maken op basis van de actuele door de rechtbank gehanteerde Tremanormen. Dit is al mogelijk vanaf een bedrag van €295,- (inclusief BTW en inclusief kantoorkosten). Na het maken van de berekening kunnen wij vervolgens met u de mogelijkheden bespreken om tot aanpassing van de alimentatie te komen.

U kunt voor meer informatie, vragen of advies contact opnemen met onze familierechtadvocaten.

Vestiging IJsselstein (030-6886868)
Tessa Luijten
Maud Winthagen
Joske Kaljee

Vestiging Utrecht (030-2316631)
Marjan Tijseling
Myrthe Haas