Vrije advocaatkeuze

Ook als u een rechtsbijstandverzekering hebt, kunt u een eigen advocaat kiezen. U bent dus niet verplicht om de jurist van de rechtsbijstandsverzekering te kiezen. Dat geldt niet alleen als er sprake is van een juridische procedure waarin een advocaat verplicht is, maar ook als er nog geen procedure is. 

Het is vaak verstandig om al snel een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. U krijgt dan snel inzicht in uw rechten en plichten, en uw kansen. Als u dat weet, is het makkelijker om het geschil op te lossen. De advocaat kan u adviseren en voor u onderhandelen. Vaak lukt het om zonder procedure overeenstemming te bereiken. Als het toch nodig is om naar de rechter te gaan, kan de advocaat meteen de procedure starten. U voorkomt dat de zaak dan eerst nog moet worden overgedragen van de rechtsbijstandsverzekeraar naar de door u gekozen advocaat.

Rechtsbijstandsverzekeraars vergoeden vaak wel een hoger bedrag aan advocaatkosten (externe kosten) als een advocaat verplicht is, dus als sprake is van een procedure bij de Rechtbank of het Gerechtshof. Ook moet u soms aan uw verzekeraar een eigen risico betalen.  Het budget van de rechtsbijstandsverzekeraar is vaak voldoende voor alle kosten van de advocaat. 

Wij hebben veel ervaring met het maken van prijsafspraken met de verzekeraars, en kunnen u aan het begin van onze samenwerking laten weten of het budget van uw rechtsbijstandsverzekeraar ook in uw geval voldoende is. 

Kortom: hebt u een rechtsbijstandverzekering wilt u juridisch advies van een deskundige advocaat? Neem contact met ons op. Wij schatten op basis van het eerste vrijblijvende gesprek in of u het geschil kunt melden bij uw verzekeraar. Daarna nemen wij contact op met de rechtsbijstandsverzekeraar om afspraken te maken over de kosten van onze hulp en weet u waar u aan toe bent.