Mr. M.J. (Mathilde) Reintjes

ADVOCAAT | Utrecht

Mijn werkwijze is praktisch. Ik zoek voor mijn cliënten de beste zakelijke oplossing met behoud van de relatie. Soms is daarvoor een stevige onderhandeling nodig. Het is belangrijk om als werkgever en werknemer goed uit elkaar te gaan. Je weet nooit waar je elkaar nog eens tegenkomt. Maar de oplossing moet zakelijk gezien ook kloppen.

Mathilde Reintjes werkt in Utrecht. Specialisatie: arbeidsrecht

In 1994 ben ik begonnen bij Gresnigt & Van Kippersluis als advocaat op verschillende rechtsgebieden. Daardoor heb ik een sterke juridische basis. 

In 2000 ben ik overgestapt naar het bedrijfsleven waar ik bij ING en NS gewerkt heb op het gebied van arbeidsrecht, arbeidsvoorwaarden en de arbeidsverhoudingen tussen werkgever, medezeggenschap en vakbonden. Ik was onder andere cao-onderhandelaar. 

Arbeidsrecht vind ik interessant omdat het over juridische zaken gaat én over verhoudingen. Een goed gevoel voor verhoudingen tussen werkgevers en werknemers helpt om oplossingen te vinden. Soms is daarvoor een stevige onderhandeling nodig. Ik zoek voor mijn cliënten naar de best mogelijke zakelijke oplossing met behoud van de relatie. Het is belangrijk om goed uit elkaar te gaan. Je weet nooit waar je elkaar nog eens tegenkomt. Maar de oplossing moet zakelijk gezien ook kloppen.

Mijn werkwijze is praktisch en doelgericht. Ik houd van snelle actie, dus voor spoedeisende klussen (zoals een snelle beoordeling van een vaststellingsovereenkomst) kunt u goed bij mij terecht.

Vanaf 2023 ben ik weer werkzaam als advocaat in arbeidszaken.
Bij Gresnigt & Van Kippersluis advocaten, waar ik ooit begonnen ben en direct weer een warm welkom kreeg. 

Ik help zowel werkgevers als werknemers met alle mogelijke arbeidszaken zoals:

arbeidsconflicten, ontslag, concurrentiebeding, studiekostenregeling
reorganisaties, sociaal plan, cao-onderhandelingen
overleg met ondernemingsraden, vakbonden, medezeggenschap
gelijke behandeling
klachtenregelingen, klachtencommissies

Daarnaast help ik veel ondernemers met algemene juridische zaken. Zoals met het opstellen van overeenkomsten, algemene voorwaarden, conflicten over overeenkomsten en huurrecht bedrijfsruimte.

Meer informatie over mij kunt u vinden op www.linkedin.com/in/mathildereintjes

Naast mijn werk als advocaat ben ik bestuurslid van het Pensioenfonds Rail & OV, het pensioenfonds voor de bedrijfstak Spoorwegen en Openbaar Vervoer. 

 

Waarom zou iemand volgens u voor Gresnigt & Van Kippersluis Advocaten moeten kiezen?

Vanwege onze kernwaarden: betrouwbaar, deskundig, praktisch en resultaatgericht. De feedback die ik van cliënten krijg is dat ik ze snel en vakkundig help en dat ze zich door mij gesteund voelen.

Hier leest u wat onze cliënten over ons zeggen: https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1061868/Gresnigt%2Bvan%2BKippersluis?from=widget&lang=nl

Nevenactiviteiten/lidmaatschappen:

Rechtsgebieden:

Mathilde Reintjes heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Medezeggenschap
  • Collectief Ontslag
  • Pensioenen

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Neem contact op met Mathilde Reintjes