Familierecht & Mediation

In een mensenleven gebeurt van alles, gepland en ongepland. Denk aan de geboorte van een kind, trouwen of juist uit elkaar gaan. Daarom is het fijn in ieder geval bepaalde juridische zaken goed op orde te hebben. Onze gespecialiseerde advocaten in het familierecht kunnen u helpen met zaken als echtscheiding, de verbreking van uw samenleving, afwikkeling van huwelijksvoorwaarden, alimentatie, ouderschap en gezag, een ondertoezichtstelling van uw kind of een naamswijziging.

Ik wil scheiden

Wanneer u besluit uit elkaar te gaan moet er van alles geregeld worden. Dat is onder die omstandigheden niet eenvoudig. Toch is het een must om snel goede en duidelijke afspraken te maken om zo een langdurig traject te voorkomen. Een van onze specialisten kan u hierbij helpen. Wij vinden het belangrijk om in het belang van alle betrokkenen alles op alles te zetten om de gevolgen van een echtscheiding in goed overleg te regelen. Als mensen bij ons komen voor een scheiding, onderzoeken wij altijd of het mediation-traject een optie is.

Mediation

Het doel van mediation is samen in goed overleg de scheiding regelen, buiten de rechtszaal. De uitkomst wordt vastgelegd in een overeenkomst. Dit is de perfecte optie wanneer er geen grote conflicten zijn tussen beide partijen, of wanneer er meer speelt dan alleen een juridisch conflict. Bij mediation zijn meer creatieve oplossingen mogelijk dan in de rechtbank, de conflicten lopen minder hoog op en bovendien is de procedure sneller en goedkoper. Al onze familierechtmediators zijn lid van de vFAS, de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators.

Voor meer informatie over Mediation klik hier.

Conflictsituatie

Wanneer er sprake is van een conflictsituatie, is het nodig om allebei een eigen advocaat in te schakelen. Samen met uw advocaat worden afspraken gemaakt over onderwerpen als bezittingen, de woning, ouderschapsregelingen, alimentatie en het opgebouwde pensioen. Onze advocaat zal u als persoon niet uit het oog verliezen.

Contactgegevens Familierecht & Mediation
Vestiging Utrecht

mr. Marjan Tijseling
 mtijseling@gvk-advocaten.nl

mr. Myrthe Haas
 mshaas@gvk-advocaten.nl

Vestiging IJsselstein

mr. Tessa Luijten
 tadluijten@gvk-advocaten.nl

mr. Maud Winthagen
 mbwinthagen@gvk-advocaten.nl

mr. Joske Kaljee
 jkaljee@gvk-advocaten.nl

Wij helpen u graag!

Bel voor informatie of een oriënterend gesprek met één van onze specialisten:

Vestiging Utrecht 030-2316631
Vestiging IJsselstein 030-6886868

Of laat hiernaast uw contactgegevens achter en wij zullen binnen één werkdag contact met u opnemen.